Aangespoelde zeehond ‘Happy’ maakt het goed

WIJK AAN ZEE –  De reddingsbrigade in Wijk aan Zee kreeg vorige week vrijdag een melding binnen van wandelaars, dat zij ter hoogte van de SunSeabar bij de waterkant, een zeehondje hadden zien liggen. Het was een huiler die zijn moeder kwijt was en rond de snuit was bloed te zien. Het zeehondje is voor verdere zorg overgebracht naar Ecomare op Texel, waar hij de naam ‘Happy’ heeft gekregen.

Het centrum van Ecomare bevindt zich in het Nationaal Park Duinen, nabij De Koog op Texel. De verzorgster van de zeehond in Ecomare vertelt aan BeverwijkNieuws: „Het dier maakt het naar omstandigheden goed en zal naar verwachting binnen 4 tot 6 maanden worden uitgezet naar zee. De zeehond is een jongetje en heeft van ons de naam ‘Happy’ gekregen” De zeehond krijgt van Ecomare nog wel medicatie voor enkele wonden en problemen aan de longen.

qiq3c88det528tnrx557o6vmn

Post commandant Kees Hagen van de reddingsbrigade in Wijk aan Zee is tijdens de hulpverlening nog wel even gegrepen door het dier. In de broek waren namelijk wat ‘littekens’ van het happende zeehondje achter gebleven.. 

h17899uomsx2kuclfyfp3e0yp

Zeehondenopvang Ecomare op Texel zal Happy verzorgen tot hij weer gezond en aangesterkt kan worden uitgezet naar zee.  (Google Maps)

Bron Reddingsbrigade Wijk aan Zee
Fotografie Kees Hagen