Wielrenner gewond na verkeersongeval

BEVERWIJK – Een fietser is donderdag aan het eind van de middag gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto op de Noorderweg in Beverwijk. Het verkeersongeval vond plaats rond tien voor zes ter hoogte van de kruising met de Groeneweg.

De personenauto reed vanaf de Groeneweg de Noorderweg op richting Assendelft, terwijl de fietser vanuit Assendelft richting Beverwijk reed. In de bocht bij de kruising ging het mis en klapte de fietser frontaal op de auto. De man raakte daarbij gewond. Hij is door ambulancepersoneel ter plaatse verzorgd aan diverse bloedingen en op een wervelplank gestabiliseerd om eventueel wervelletsel niet te verergeren. Daarna is het slachtoffer naar het Rode Kruis Ziekenhuis overgebracht voor verdere medische zorg.

tkbjv45bvh4de8a7qpsscgysn

De automobilist kwam met de schrik vrij. De auto en de fiets liepen bij het ongeval aanzienlijke schade op. De fiets van het slachtoffer werd tijdelijk bij buurtbewoners gestald. De Noorderweg tussen Beverwijk en Assendelft was vanwege het ongeval en de hulpverlening geruime tijd afgesloten.