Nieuwe leerlingen van start aan bedrijfsschool Tata Steel

Foto:

VELSEN – Deze week starten 20 leerlingen werktuigbouwkunde met hun tweejarige MBO-opleiding aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. In de afgelopen twee weken gingen 20 leerling-procesoperators en 20 leerling-elektrotechnici hen al voor. Met de komst van de aspirant-werktuigbouwkundigen zitten de klassen aan de Academy van Tata Steel die deze maand van start gaan weer helemaal vol.

Nadruk op praktijkervaring

Tata Steel biedt de leerlingen een gevarieerd onderwijsprogramma, waarin veel nadruk ligt op het opdoen van ervaring, zowel in de praktijklokalen van de Academy als in de diverse fabrieken en installaties op het terrein van het staalbedrijf. Per week krijgen de leerlingen tijdens hun opleiding één dag theorie en vier dagen praktijk. Na twee jaar ontvangen ze het landelijk erkend MBO-3 diploma van het Nova College, dat de theorielessen aan de Academy verzorgt. De leerlingen elektrotechniek volgen aansluitend nog een tweejarige MBO-4 opleiding aan de bedrijfsschool alvorens ze aan de slag gaan. Het landelijk slagingspercentage op MBO-3 niveau bedraagt gemiddeld 65%. Het slagingspercentage MBO-3 aan de Academy van Tata Steel bedraagt gemiddeld 88%.

Passie voor techniek

Welke richting de leerlingen ook hebben gekozen, één ding hebben ze gemeen: een passie voor techniek. Tata Steel in IJmuiden heeft een lange traditie in het opleiden van technici. Jongeren die belangstelling hebben voor techniek kunnen al 75 jaar terecht aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden. De helft van de medewerkers in de productieafdelingen van Tata Steel is daar ooit begonnen. Zo’n 95% van de leerlingen blijft bij het staalbedrijf in IJmuiden werken. De opleidingen aan de Academy zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (kader of TL) of met een overgangsbewijs Havo 3 – Havo 4 (met natuur- en wiskunde in het vakkenpakket).

Voor meer informatie over de opleidingen aan de bedrijfsschool van Tata Steel: 0251-494000 (afdeling Recruitment) enwww.tatasteeljobs.nl