Sneller weddenschap afsluiten bij harddraverij dankzij extra totalisatorkassa

Foto:

HEEMSKERK – De harddraverij is net als bij de feestweken elders in de IJmond altijd het ‘topstuk’ onder de festiviteiten. Zo ook in Heemskerk, en dat betekend veel gezelligheid, maar ook drukte! Voor de liefhebbers voor het wedden op paarden, staat er donderdag 4 september een derde totalisatorkassa. In Heemskerk worden altijd hoge omzetten genoteerd bij de totalisator. De laatste jaren scoort in Nederland alleen Santpoort nog hoger als het aankomt op de toto-omzet. In 2013 werd bijna € 79.000 ingezet op de Heemskerks kortebaan. Door het plaatsen van een derde Runnerz-totalisatorkassa verwacht de organisatie een snellere doorstroom en daardoor minder lange rijen. 

Traditioneel staan er in Heemskerk twee totalisatorwagens, met elk vier loketten, aan de Mozartstraat en de Jonkheer Geverslaan. Dit jaar vinden bezoekers die, komend vanuit het dorp, gebruik maken van de entree aan de rotonde Bachstraat na binnenkomst direct rechts óók een totalisatorkassa met twee loketten. Deze staat ter hoogte van Marquettelaan 8, de praktijk van tandarts Heeres. Ook voor het spelen in de tweede, derde en vierde omloop kunnen bezoekers hier terecht. Tijdens topdrukte is het dus niet meer nodig zich een weg te banen naar het drukke middenstek.

Wedden bij de kortebaan maakt de wedstrijd extra spannend en er zijn al bij een kleine inzet flinke winstkansen. De spelmogelijkheden zijn ‘winnend’, ‘plaats’, ‘duo’ en ‘trio’. Erg populair is ook het ‘winscore’-spel: voorspel de 12 winnaars in de eerste, of de 6 winnaars in de tweede omloop. Hierbij kan zomaar meer dan 100x de inzet worden teruggewonnen. Een volledige speluitleg is te vinden op harddraverijheemskerk.nl (Wedden? Zo werkt het). Behalve bij de totalisatorkassa’s langs de baan is het ook mogelijk in te zetten via runnerz.nl (daarvoor moet tevoren wel een account worden aangemaakt, omdat wedden niet is toegestaan onder de 18 jaar) of bij Gelukszaak Bekker in de Deutzstraat.