File door ongeval met motor op de A9 bij Beverwijk (Update)

Foto:

BEVERWIJK – Het verkeer op de snelweg A9 bij Beverwijk ondervond dinsdagmiddag lange tijd veel hinder door een verkeersongeval, waarbij een motor betrokken was. De politie laat weten dat de motorrijder pech kreeg, waarna één of meerdere voertuigen tegen de motorfiets zijn geklapt.

De motor schoof hierbij over de weg en kwam onder de vangrail tot stilstand. De ambulancedienst heeft de betrokkenen ter plaatse nagekeken, maar gelukkig raakte er niemand gewond. Mogelijk had de berijder zijn motor al verlaten toen het voertuig werd aangereden.

20140902a9beverwijk-6

Het ongeval gebeurde op de A9 in noordelijke richting, net na het Knooppunt Beverwijk waar de A22 op de A9 aansluit. Vanwege de ravage heeft Rijkswaterstaat direct drie van de vier rijstroken afgesloten voor het verkeer. Eén rijstrook kon snel weer worden vrijgegeven, maar vanwege de opruimwerkzaamheden bleven twee rijstroken geruime tijd afgesloten, met lange files en vertragingen tot gevolg.

Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde motor met een kraan onder de vangrail vandaan getakeld en meegenomen. Een personenauto die bij het ongeval betrokken was, moest eveneens worden weggesleept. Een speciale veegmachine heeft vervolgens de rijbaan ontdaan van brokstukken en vloeistoffen. Daarna kon de weg weer worden vrijgegeven, waarna de file langzaam afnam.