De Bazaar veroordeelt extremisme en geweld

Foto:

BEVERWIJK – Afgelopen zaterdag is er na een artikel van het Noordhollands Dagblad nogal wat commotie ontstaan over de handel van Jihadvlaggen op de Beverwijkse Bazaar. Na de publicatie van het NHD was het in Beverwijk en daarbuiten, hét gesprek van de dag. De organisatie van de markt heeft direct na de publicatie in de krant, nog actie ondernomen. In goed overleg met de autoriteiten zijn de vlaggen op dezelfde dag nog, uit de ‘schappen’ gehaald. Dinsdagmiddag benadrukt de Bazaar in een persbericht dat het extremisme en geweld veroordeelt en in de toekomst opnieuw zal optreden. De Bazaar: „Elke activiteit en uiting van discriminerende, beledigende, voor anderen aanstootgevend of kwetsend van aard zal niet worden getolereerd”.

„Binnen de mogelijkheden van de wet en met behulp van de bevoegde autoriteiten zullen wij ten alle tijden actie ondernemen om deze activiteiten en uitingen van de Bazaar te weren” aldus de Beverwijkse Bazaar in het bericht.

Eerder deze week meldde een woordvoerster dat er  geen islamitische boeken verkocht worden die oproepen tot de oprichting van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homo’s.