Zuidpost van reddingsbrigade pakt koffers

WIJK AAN ZEE – Handen uit de mouwen voor de Reddingsbrrigade Wijk aan Zee. Dit weekend geen reddingsacties of vermissingen, maar inpakken en afbreken van de zuidpost in Wijk aan Zee. De zuidpost bij de Zwaanstraat is afgelopen vrijdag en zaterdag, na een lang seizoen afgebroken en zal per direct worden overgeschakeld naar een mobiele post.

Zaterdagochtend rond vijf over zeven klinkt het herkenbare geluid van een tractor. Over de klinkers op de Zwaanstraat, rijdt een tractor met een team aan vrijwilligers op de ‘rug’ van de aanhanger richting de zuidpost. In de achtervolging op een paar minuten achterstand, volgt de oranje gekleurde pick-up truck van de Wijk aan Zeeër reddingsbrigade. De opdracht om het op vrijdag volledig afgebroken pand te vervoeren. Alles ligt gestructureerd en op volgorde klaar op het strand, om de ‘spierballen’ klus van vandaag geen onnodig hinder te laten ondervinden.

p4xgmayssv8gt3vr9xxj77o7g
De zuidpost nog geen twee weken geleden

BeverwijkNieuws vroeg twee weken geleden aan de postcommandant om de balans op te maken van dit zomer seizoen. Kees Hagen gaf antwoord: „wat betreft het weer hebben we een goed seizoen gehad en voor de reddingsbrigade was het succesvol” Hij vervolgt: „door adequaat en preventief optreden zijn verdrinkingsgevallen voorkomen”.

j4lrt7o59xh79rpkutp4e0z71
Materieel en manschappen breken de zuidpost af

abwbmn2uttzkytybmsti0chvp
Het bord naar zolder tot aan de nieuwjaarsduik?