Het weer; Polo met poncho in kontzak

Foto:

BEVERWIJK – Deze week is het rustig weer met regelmatig zon. Vandaag in het noordoosten kans op een bui. Morgen neemt de buienkans in het hele land toe, maar daarna volgt weer een droge en vrij zonnige dag. De maxima liggen rond 23 graden. Dus morgen naar voor Prinsjesdag of gewoon even de deur uit? Dan is een poncho of regenjasje in de tas geen overbodige luxe.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt en er staat een zwakke tot matige (noord)oostenwind. De maximumtemperatuur ligt tussen 19 en 24 graden. In het noordoosten van het land is lokaal kans op een bui.

Vanavond is in de noordoosthoek nog kans op een bui. Later op de avond blijft het droog en vooral in het midden en zuiden van het land is kans op mist en laaghangende bewolking.

Morgen lossen mist en nevel geleidelijk op. In de middag ontstaan verspreid over het land enkele buien en daarbij is ook kans op onweer. De meeste buien worden in het noordoosten verwacht. Het wordt 22 graden aan de kust tot 24 graden in het binnenland.

Woensdag belooft een droge dag te worden. In de vroege ochtend kan het wat mistig zijn, maar daarna schijnt op veel plaatsen de zon. De temperatuur stijgt naar 21 graden op de Wadden 23-24 langs de kust en in het zuidoosten kan de zomerse waarde van 25 graden bereikt worden.

Donderdag ontstaan er meer stapelwolken en stijgt de kans op een lokale bui. Het blijft aan de warme kant met op veel plaatsen 23-24 graden.

De dagen daarna daalt de middagtemperatuur geleidelijk een paar graden, maar met ruim 20 graden blijft het warmer dan normaal. Soms kunnen er een paar buien ontstaan en er zijn ook zonnige perioden.