Beverwijker Marco Bakker en tragisch ongeluk op witte doek

Na afloop van een groot feest ging het op 31 oktober in 1997 helemaal mis op een VIP parkeerdek in de Amsterdam Arena. Een dag die het leven van Marco Bakker voorgoed veranderende, toen hij de controle over zijn auto verloor en een 38-jarige moeder van twee kinderen dood reed. De Telegraaf meldt vanochtend dat ook het tragische ongeluk van 17 jaar geleden, tijdens de première van de documentaire ‘Marco, De weg terug’ te zien zal zijn.

In een interview van vorig jaar vertelt Marco nog: „Het is moeilijk hier over te praten, ik mag het ook niet. Dat is zo afgesproken tussen de advocaat van de nabestaanden en mijn advocaat. Ik moet het onderwerp laten rusten, omdat het voor de familie nog altijd te pijnlijk is.” Het is een jaar later op zijn minst opmerkelijk te noemen, dat nu deze documentaire en het ongeval, dat gemaakt wordt door zijn stiefdochter Denise Janzée, in première gaat. Maar zegt Marco: „De Film is geen inititief van mij geweest”

bpu1id9hgtpleirfzuuielas9
Een ongeluk in 1997 op het parkeerdek van de Amsterdam Arena, veranderde het leven van Marco Bakker en de nabestaanden voorgoed

Marco denkt dat het publiek dat de film gaat bekijken, de mens Marco zal terug zien met zijn goede en slechte eigenschappen. „Ik geloof dat het een goede en eerlijke film is geworden”. “De film verschaft duidelijkheid over mijn carrière, voor en na het ongeluk.” aldus Marco. Over de afspraken en de ‘zwijgplicht’ over het ongeval met de familie zegt hij in De Telegraaf: „Ik geef maar summier commentaar en ga niet in op details”.

‘Marco, De weg terug’ gaat volgende week op het Filmfestival in Utrecht in premiere.

Cookieinstellingen