Ouderen bezoeken Huis ter Wijck en ViVa!Elsanta

Foto:

BEVERWIJK – Na een geslaagd werkbezoek van zorgverleners begin september, ontvangt de Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki van 25 tot 29 september een ‘seniorendelegatie’ uit Wronki. Het gaat om negen ouderen en medewerkers in de ouderenzorg.

Het bezoek maakt deel uit van het seniorenproject dat de stichting heeft opgezet met de gemeenten Wronki en Ostroróg en waaraan medewerking wordt verleend door medewerkers van Viva! Zorggroep.

Het project is in het voorjaar van 2013 gestart met een bezoek aan Beverwijk en omgeving door twee onderzoekers: Karolina Strózynska-Matuszewska en Karolina Bloch. 

Zij wilden met eigen ogen zien hoe ouderen in Nederland wonen, leven, actief zijn enz. Het daarna door hen opgestelde rapport is in oktober in Polen gepresenteerd tijdens een conferentie waaraan ook een Beverwijkse delegatie heeft deelgenomen. 

De Poolse gasten worden op 25 september welkom geheten in Huis ter Wijck. De dag erop bezoeken zij zowel Huis ter Wijck als het er vlakbij gelegen ViVa!Elsanta. ’s Middags is er in het kader van de Landelijke Burendag in Huis ter Wijck een percussieworkshop voor bewoners en andere geïnteresseerden. Ook de senioren en andere gasten uit Wronki nemen hieraan deel. 

Zaterdag staat ’s morgens in het teken van de Beverwijkse Bazaar en ’s middags gaat de groep naar Wijk aan Zee, waar Bert Kisjes de Polen uitleg geeft over ouderenprojecten in het dorp, zoals ‘Kroon op je leven’. Aansluitend wacht het Wijk aan Zeese strand. 

Zondag wordt een toeristische dag, met ter afsluiting een barbecue voor alle gasten, gastouders en andere vrijwilligers.