Mishandelde meisje toch opgenomen in ziekenhuis

Foto:

IJMUIDEN – Het 15-jarige meisje uit Beverwijk dat donderdagmiddag is mishandeld door twee jongens in IJmuiden, is toch opgenomen in het ziekenhuis. Het Haarlems Dagblad meldt dat het minder goed gaat dan gedacht. Artsen zouden volgens de krant een zware hersenschudding hebben geconstateerd.

Het meisje had eerder nog de intentie om maandag weer aan te sluiten bij haar klas op school, totdat haar lichamelijke toestand vandaag snel achteruit ging. De 15-jarige oogt afwezig en is minder goed aanspreekbaar. Op haar gezicht heeft ze meerdere blauwe plekken.

Bij het incident op Plein 1945 in IJmuiden is donderdagavond rond 23.00 uur, een 14-jarige Beverwijker en een 15-jarige Heemskerker aangehouden. RTVNH meldt dat de jongens scholieren zijn aan Het Molenduin in Santpoort. Een school voor jongeren met gedragsproblemen. De leerlingen worden niet geschorst zo vertelt Hans Kelderman namens het bestuur van de school:  “Leraren en klasgenoten zijn erg geschrokken door de mishandeling. Toch schorsen we deze jongens niet, omdat alleen straffen geen oplossing is. We willen begeleiding bieden.”

https://www.facebook.com/video.php?v=10152491518469888&set=vb.645344887&type=2&theater