Kijkje in de keuken bij de brandweerkazerne (foto-impressie)

HEEMSKERK – De brandweerkazerne Kennemerland houdt zaterdag open dag op de kazerne in Heemskerk. Een mooie gelegenheid voor jong en oud om een brandweerman of hulpverlener aan de tand te voelen, zelf vuur te blussen of een spectaculaire demonstratie bij te wonen. De brandweer heeft in samenwerking met onder andere de politie, rijkswaterstaat en de reddingsbrigade breed uitgepakt. Een foto-impressie van een sfeervolle en geslaagde zaterdagochtend, waarbij ook de burgemeester van Heemskerk Mieke Baltus nog even een kijkje kwam nemen.

Een brandweerman vraagt aan een voorbijganger: „wilt u ook even knippen?” De man kijkt naar de ‘treurige’ en gehavende Ford Ka en zegt met een glimlach: „Ja dat lijkt me leuk!” De hulpverleners zijn vandaag enthousiast en bovenal gastvrij op de kazerne in Heemskerk.

iunu3pnrzrggvj19s4fjxj7zy
De Ford Ka wordt vandaag niet gespaard..

jbovjtgx5pw5awuqfg14phqp2
Een geweldige toestroom van mensen vandaag. Het was feest voor de kinderen die in iedere auto even mochten proeven hoe het zou zijn als brandweerman of hulpverlener in actie.

jl01atoiic9ckot4depzscjcq
Natuurlijk hoort het pannetje op het vuur ook bij de open dag. Voor een aantal toeschouwers was het wederom een ‘eyeopener’ wat de gevolgen zijn van het blussen van een pannetje vet, met een emmer water.

i7k6k1xgdsaqs2znglmhfhg1h
“Kinderen graag even de vingers in de oren…” Een klein roze deo busje ligt bij de volgende demonstratie in het vuur, een geweldige knal en steekvlam tot gevolg!

dox9z2opsh758whrxxc06t4m4
Een gepland bezoek van burgemeester Mieke Baltus? Of zou ze op de knal en de rooksignalen zijn afgekomen?

Meer foto’s bekijken?
Klik op de foto bovenaan het artikel op FOTOREEKS