‘Heemskerker-winkelstraat’: Opgeruimd staat netjes!

BEVERWIJK – Op de Heemskerkerweg is vanochtend naast de klokken van de kerk een swingend muziekje hoorbaar. Een bestelbusje heeft twee geluidsboxen van een meter hoog voor de achterportieren en laadruimte klaar staan. Op een bordje wordt aangeboden ’taart, cake of koffie voor € 2,–‘. Een vergissing van de Koningsdag datum? Nee, op de Heemkerkerweg is zondag tussen 10.00 en 16.00 uur, op initiatief van de buurtvereniging, een straatrommelmarkt.

Volgens één van de marktkooplieden loopt de markt over de hele Heemskerkerweg vanaf de Arendsweg tot aan de Laan der Nederlanden. Het is rond half elf al aardig druk én wordt op de Heemskerkerwinkelstraat ook al serieus zaken gedaan. 

ziim91nsj87qlp4t2ni38bbwp
Hoe lopen de zaken mevrouw? „Ja de zaken lopen al heel goed. Het is gewoon druk!” Aldus de lachende beheerder van een ‘koopjeshoek’ op het trottoir bij de voormalig dierenspeciaalzaak voor de deur.

v9sdh9x5hduxkkii7ds5dj69b
Door verschillende affiches werden de buurtbewoners gemobiliseerd om op de 3e zondag van september, wat te doen aan de rommel in en om het huis. Op één van de affiches wordt een vijftal ideeën opgesomd. Zo wordt geopperd een zolder- of schuur opruiming, ruimte in de keukenkastjes of  een actueel thema; een reorganisatie. De kledingkast wel te verstaan.

c77g1ij0g5dzo140sqxvyu2va
Op Facebook werd ook nog een oproep geplaatst door Ans van den Elzen: Misschien een ideetje om de mensen te vragen om de restanten naar de IJmond Werkt! Kringloopwinkel Beverwijk op het Marloterrein te brengen. Daar werk ik zelf. De winkel is 7 dagen per week open. Het magazijn 6 dagen per week open van 9.00 u. – 16.00 u. Op zondag is het magazijn gesloten. Of men kan een afspraak maken om het op te laten halen. Er is een ophaaldienst om verkoopbare goederen die niet in een gewone auto passen GRATIS op te laten halen.”

is3me8hgqb3838732zwug56ut

In alle gevallen dus.. Opgeruimd staat netjes!


http://www.youtube.com/watch?v=
_wyv2QMQOw0

Cookieinstellingen