Toegift zomer: Fietsen, terrasje of picknick?

Foto:

BEVERWIJK – Het zonnige en warme weer lijkt deze maand niet op te kunnen. We hebben nu al 9 zonnige uren meer gehad dan normaal in de hele maand. Bovendien is het gemiddeld gezien een kleine 2 graden warmer dan gebruikelijk. En dan te bedenken dat het vanaf het weekend zo’n 20 graden wordt met vrij veel zon: duidelijk nazomerweer!

Vanochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt en laat de zon zich niet of nauwelijks zien. Een spatje regen is daarbij niet uitgesloten, maar koud is het na een zachte nacht zeker niet.

Vanmiddag houden we te maken met vrij veel wolkenvelden en valt van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen. Tussendoor weet de zon af en toe even door te breken. De temperatuur loopt op naar 18 of 19 graden. De meestal matige wind draait gedurende de dag van zuidwest, via west, naar noordwest. Aan de kust waait het vrij krachtig.

Vanavond gaat de wind liggen en neemt het aandeel bewolking af. Een vrij heldere nacht volgt en het koelt af naar 6 graden in het noordoosten en tot 10 aan de Zeeuwse kust. Door weinig wind en bewolking in combinatie met relatief lange nachten ontstaat, zeker landinwaarts, gemakkelijk mist en nevel. Lokaal kan dichte mist voorkomen.

Morgen begint de dag op de meeste plaatsen grijs. Mist, nevel en laaghangende bewolking beperken het zicht op een stralende zon. Toch zal deze grauwigheid verdwijnen en gaat de zon in de middag flink schijnen. De temperatuur loopt lekker op naar waarden tussen 19 op de Wadden en plaatselijk 22 in het zuidoosten. Oftewel een lekkere nazomerzaterdag; perfect voor een wandeling, fietstocht of picknick.

Zondag in de ochtend is het op veel plaatsen opnieuw mistig, nevelig of anderszins grijs. Later breekt echter de zon goed door. De temperatuur loopt in het grootste deel van het land op tot iets over de 20 graden. Daarbij waait het zwak tot hooguit matig uit zuid(oost)elijke richting. Nog een aangename weekenddag voor vertier buiten de deur.

Na het weekend houdt het relatief warme en zo goed als droge nazomerweer nog eventjes aan.

bron.weeronline