‘dealsbijbcc.com’ niks te maken met BCC

Foto:

BEVERWIJK – Internetfraudeurs die valse webwinkels maken, krijgen maar geen genoeg van de naam van elektronicaketen BCC. Dit keer misbruiken ze de naam voor de sites dealsbijbcc.com, waarschuwt Thuiswinkel.org. “De site dealsbijbcc.com gebruikt ten onrechte ons logo en de naam en de gegevens van ons lid BCC”, aldus de belangenvereniging voor webwinkeliers.

BCC vaak misbruikt
Het is niet de eerste keer dat BCC wordt misbruikt voor frauduleuze webwinkels. Eerder trok de organisatie al aan de bel over de sites bcc-stunters.com, bcc-korting.com en bcc-voordeel.com, bcc-wk.com, bcc-voetbal.com, bcc-store.com, bcc-winkel.com, bcc-WK2014.com, bcc-wkstore.com, bccnederland.com en bcc-WKdeals.com.

Advies
Als u online aankopen wilt doen, gebruik dan voor grote bedragen uw creditcard. Als u op deze manier betaalt, bent u altijd verzekerd.

Daarnaast kunt u kijken of de webwinkel is aangesloten bij Thuiswinkel.org. De organisatie geeft het keurmerk Thuiswinkel Waarborg uit. Alleen leden mogen gebruikmaken van het keurmerk. Met het logo wil Thuiswinkel.org het vertrouwen in online kopen bij consumenten bevorderen.

Controle
Als u wilt weten of de webshop lid is van Thuiswinkel.org, kijk dan of het logo op de website staat. Controleer daarna het logo. Linkt het beeldmerk door naar het certificaat op de website van de Thuiswinkel.org? Check hiervoor het webadres. Dat moet beginnen methttps://beheer.thuiswinkel.org/. Het is belangrijk dat er na ‘org.’een slash volgt. Controleer tot slot of de naam van de site in de ledenlijst staat.

Een beveiligde verbinding is ook te herkennen aan een slotje in uw browser. Als u op het slotje klikt, verschijnt de certificaatinformatie.

Bron. Fraudehelpdesk

Wil je voortaan alle actualiteiten en politieberichten vanuit de IJmond op je tijdlijn?
Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.