VELSEN-NOORD: Alleen op dinsdagochtend flappen tappen

VELSEN-NOORD – Het lijkt zo vanzelfsprekend. Je hebt contant geld nodig, stapt op de pedalen en je fietst naar de pinautomaat van de dichtstbijzijnde bank. Pasje in de gleuf, pincode even afschermen voor frauduleuze types en je hebt binnen no-time ‘munten’ op zak. Dat ligt dus even anders als je Velsen-Noorder bent. Sinds twee jaar na de (poging tot) kraak is het alleen nog mogelijk om te pinnen bij een mobiele geldautomaat. Althans.. als het dinsdagochtend is, want de geldkar wordt alleen op dinsdagen op de Wijkerstraatweg geparkeerd. De bewoners lijken het zat te worden. Een buurtbewoner zegt: „Moeten we niet eens in actie komen?”

Op 24 september was het precies twee jaar geleden dat dit bericht werd geschreven bij het NHD: ‘De geldautomaat van de Rabobank aan de Wijkerstraatweg in Velsen-Noord was maandag in alle vroegte het doelwit van een kraak. Hierbij is een auto uitgebrand.’ 

zrlqxk3qiu5r7dq7qd9vnpy6q
Het was na de (poging tot) kraak in 2012 niet meer mogelijk bij de enige geldautomaat in Velsen-Noord te pinnen (foto Michel van Bergen)

Mocht je een vooruitziende blik hebben gehad en klant zijn bij de ING dan zou je bij de ‘sigarenwinkel’ Rozing in het dorp tot 18.00 uur geld op kunnen nemen. Mits je natuurlijk een pasje hebt van de ING. Bewoners uit Velsen-Noord zijn met regelmaat genoodzaakt de oversteek bij de Velsertraverse te maken om contant geld op te nemen in Beverwijk. „Een grote schande voor de oudere mensen” aldus een buurtbewoner op social media.

Op 23 oktober in 2012 heeft de Rabobank besloten om de geldwagen eens per week te stationeren in Velsen-Noord, totdat een definitieve oplossing is gevonden. Het lijkt er op dat Velsen-Noord toch nog even gebruik moet maken van de ‘tijdelijke’ oplossing, want de definitieve oplossing is in ieder geval nog niet gevonden.

Wil je voortaan alle actualiteiten en politieberichten vanuit de IJmond op je tijdlijn?
Klik hier en voeg onze facebookpagina toe aan je profiel.