Parkeren met pas in centrum Beverwijk

Foto:

Beverwijk moet weer een kloppend stadshart krijgen en daar kan gastvrij parkeren bij helpen volgens het college. Het idee is eenvoudig. Je haalt je pas langs een parkeerpaal en vanaf dat moment gaat de parkeertijd in. De pas is gekoppeld aan je kenteken en bankrekening, dus bij terugkomst kun je betalen door je pas weer langs de paal te halen. Het grote voordeel van achteraf betalen is dat je parkeermeter nooit kan aflopen. Wel is het belangrijk dat je voldoende geld op je rekening hebt staan om het verschuldigde parkeergeld te betalen. 

Het tweede uur hoef je in ieder geval tijdelijk niet te betalen als je de pas gebruikt. Dat krijg je cadeau van de gemeente als het aan het college ligt. Om dit te betalen wordt de gemeenteraad gevraagd om € 240 000 beschikbaar te stellen. Dat bevreemde het CDA. De gemeente gaat fiscale risico’s lopen door het tweede uur parkeren te financieren. Een goed product, zoals achteraf betalen met de pas verkoopt zichzelf was de mening van de partij. Het tweede uur gratis parkeren voegt daar niks aan toe aldus het CDA.

Wethouder Dorenbos was een andere mening toegedaan ‘2 halen 1 betalen werkt wel degelijk’. De PvdA was positief over het voorstel van het college. ‘Dit is een stimulans voor het winkelhart’. D66, VVD, GroenLinks en het CDA vroegen zich af of er ook andere betaalmogelijkheden komen bij het gastvrij parkeren, zoals betalen door je pinpas langs de parkeerpaal te halen. Ook vroeg de VVD of gastvrij parkeren geldt voor gehandicaptenparkeerplaatsen. Dit bleek niet het geval. ‘Bij de parkeerplaatsen voor gehandicapten verandert niets’ vertelde wethouder Dorenbos.