Winnaars tekenwedstrijd spoorveiligheid

Foto:

Zes kinderen uit groep vijf van basisschool De Triangel in Velsen-Noord werden vanmiddag in het zonnetje gezet, omdat ze de tekenwedstrijd over spoorveiligheid van Tata Steel hebben gewonnen. De winnaars ontvingen een cadeaubon voor de aansprekende manier waarop ze het thema “het spoor is geen speelplaats” beeldend vorm hebben gegeven. De prijzen werden uitgereikt door Wilko Keulemans, manager Rail bij Tata Steel in IJmuiden.

Veiligheid voorop

Tata Steel stelt veiligheid voorop. Dat is dan ook de reden waarom het staalbedrijf jaarlijks een veiligheidscampagne rond het Gildenspoor organiseert. Over die spoorlijn door Velsen-Noord rijden treinen van en naar Tata Steel. De snelheid van die treinen is relatief laag, maar door de vaak zware belading hebben ze een veel langere remweg dan de meeste mensen denken.

Samen met basisschool De Triangel (die vlak aan het spoor ligt), de Gemeente Velsen en de regiopolitie informeert Tata Steel kinderen over de gevaren van spelen rond het spoor. De campagne bestaat uit een remdemonstratie met een trein beladen met rollen staal, een bezoek in de klas van een machinist en een agent en wordt afgesloten met een tekenwedstrijd.