Geldautomaat op het Stationsplein, doelwit plofkraak

BEVERWIJK – De geldautomaat op het stationsplein in Beverwijk is vrijdag in alle vroegte het doelwit van een plofkraak geweest. Rond half vier werden de hulpdiensten gealarmeerd om metingen te verrichten en al snel werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’. Van brand was echter geen sprake maar wel de hele gevel bij de geldautomaat en de geldautomaat zelf waren zwaar beschadigd geraakt.

De politie heeft alles met lint afgezet en de brandweer heeft metingen verricht. Rechercheurs van de forensische opsporing zijn opgeroepen om onderzoek te gaan doen. Het is onduidelijk of er bij de kraak buit is gemaakt. Na het incident heeft er enige tijd een politiehelikopter vanuit de lucht meegekeken.

eogdpz1vlzdn4bgi7wcimu3tn

Tegen de geldautomaat staan een aantal gasflessen en er staat een auto voor de automaat geparkeerd. Het is ook nog niet bekend of de dader(s) zijn gepakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

msi17vnazes5rtuzyspxrtesp

UPDATE 11:00 uur – De politie laat later op de ochtend weten dat er nog geen verdachten zijn aangehouden. Rond ongeveer 3:00 uur kreeg de politie een melding van een harde knal op het Stationsplein, kort daarop gevolgd door een inbraakmelding. Politiemensen troffen ter plaatse de ravage aan. Een zoekslag in de omgeving leverde niets op.

Fotografie door Mizzle Media / Niels Folkers

Lees ook: Adverteren voor ieder bedrijf bereikbaar! (informatie + voorbeelden)
Bij een promotie campagne van een periode van 12 maanden met een paginabrede- of topbanner, krijg je nu gratis een Samsung tablet! (actie geldig t/m 31-1-2015) Meer info? Mail ons op [email protected]