Uitslaande brand in woning op Arendsweg

Foto: Niels Folkers

BEVERWIJK – Aan de achterzijde van een woning aan de Arendsweg in Beverwijk is in de nacht van zondag op maandag brand uitgebroken. Het vuur ontstond in de bijkeuken van de woning en was enige tijd uitslaand.

De brandweer laat weten dat de bewoner tegen één uur kwam aanlopen en de vlammen zag, waarop hij direct alarm sloeg. Vrij snel werd opgeschaald naar ‘middelbrand’ waarop twee tankautospuiten uitrukten. De brandweer was snel ter plaatse en kon de hoge vlammen snel bedwingen. Wel was er nog geruime tijd sprake van flinke rookontwikkeling.

Woning onbewoonbaar

De bijkeuken, die ingebouwd is tussen de bijbehorende woning en een achterliggend huis, is door de brand zwaar beschadigd geraakt. De woning waar de bijkeuken aan vast zit, is door rookschade voorlopig onbewoonbaar. Voor de bewoners is elders onderdak geregeld. De achterliggende woning is door het vuur aangestraald maar kon nog wel bewoond worden. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

Hoe de brand heeft kunnen onstaan, is nog onbekend. In de bijkeuken stond een wasdroger, de brandweer houdt er rekening meer dat het vuur daarin ontstaan is maar kan dit nog niet met zekerheid zeggen. De Arendsweg was vanwege de bluswerkzaamheden geruime tijd afgesloten voor het verkeer.

Fotografie door Mizzle Media / Niels Folkers