Hemelse muziek in St. Agathakerk

BEVERWIJK – Het wereldberoemde Kiev Koor wijdt zich sinds de oprichting in 1990 aan het veeleisende repertoire van de Oekraïnse-orthodoxe kerk. Met een mix van religieuze zang en kerstliederen uit de Oekraïne brengt het Kiev Koor onder leiding van dirigent Mykola Hobdych het publiek in een echte decemberstemming. De koormuziek uit Oekraïne is werkelijk een lust voor het oor!

Het Kiev Koor zingt Oekraïens-kerkmuziek en bewerkingen van volksliederen. Met deze hemelse klanken heeft het koor zijn sporen verdiend. Het koor heeft in de hele wereld opgetreden, van New York tot Parijs en van Moskou tot Rotterdam.

Door de indrukwekkende geschiedenis van Oekraïne zijn de Byzantijnse muzikale wortels in de loop der eeuwen verweven met zangtradities uit Griekenland, Bulgarije, Polen en Italië. Juist dat maakt deze hemelse, bijna in vervoering brengende koormuziek zo uniek en herkenbaar tegelijk.

gser9dv5g1tdl2xw67t7l6do6

Kaarten à  € 24,00 op maandag 29 december om 20.15 uur in de St. Agathakerk, Breestraat 101 in Beverwijk zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.