Beverwijkse politicus telt knopen en voegt zich bij ‘tegenpartij’

Foto: Beverwijk Nieuws / Dennis Mantz

Beverwijk – Binnen de VVD in Beverwijk is het al enige tijd onrustig. Een verschil van inzicht splitste de politieke partij in twee delen: kamp-Koster en kamp-Ferraro. Na vandaag neemt het politieke gevecht tussen de vier leden een nieuwe wending.

De jonge politicus Rahman Kat heeft zijn knopen namelijk geteld. Hij heeft zich volgens het Dagblad Kennermerland gevoegd bij de fractie van Ferraro/Heinink, die zich sinds eind vorige maand de officiele VVD-fractie mag noemen. Daarmee heeft de VVD’er dus kamp-Koster verlaten. De strijdbare Koster blijft daarmee in zijn eentje achter. Rahman Kat zegt te hebben gekozen voor zijn ‘jeugdliefde’; de VVD. „Het partijbelang gaat boven eigenbelang’’, zo laat de nieuwe aanwinst van Ferraro en Heinink weten.

Toekomst anders onzeker
Frans Koster heeft teleurgesteld gereageerd op de stap van zijn collega naar de ‘tegenpartij’. Volgens Koster was een gestelde deadline (maandag 17.00 uur) door kamp-Ferraro de belangrijkste reden van zijn overstap. De politicus stelt dat het anders gedaan was met zijn toekomst binnen de Beverwijkse politiek.

‘Veel potentie’
Serge Ferraro is ondertussen in zijn nopjes met de aansluiting van de ‘jonge politicus met veel potentie’. Het college van burgemeester en wethouders alsook de gemeenteraad is op de hoogte gesteld van de wissel.

Reacties