‘Voorschot op stoere Breestraat’

Foto: redactie

Beverwijk – Onder dreunende percussie van straattheater u’Mtata werd zondagmiddag een voorschot genomen op een ‘nieuwe en een stoere Breestraat’. Wethouder Tim de Rudder opende even na half twee feestelijk de SundayFair Zomer-Editie.

Eigenzinnige kledingcomposities zaten bij de viking-achtige theatergroep uit Deurne strak om het lijf. Ze zijn volgens één van de ‘herriemakers’ al zwervend gevonden. Ze maakte er onder toeziend oog van tientallen Breestraat bezoekers een waar opening-spektakel van. Een rondgang langs de bezoekers op de Breestraat leverde ook met name positieve reacties op. De muziek – verspreid met verschillende optreden over de gehele Breestraat – liet met name een goede indruk achter. „Het zorgt toch voor wat extra sfeer en gezelligheid”, zegt Wijker Dennis van Schouwenoord.

sf4

Speciaal voor de jonge bezoekers treden vanmiddag Professor Dombidoo & zijn assistente Ladilaa op met de TromboTubaToet. Het werd een voorstelling vol met interactie, grappen en muzikale hoogstandjes. En terwijl de ‘kleintjes’ zich kostelijk vermaken wordt bij een straatkapper een bezoeker – net als de Breestraat in 2016 – geknipt en geschoren: vermoedelijk met een ‘stoer’ en karaktervol streepje.

SF2 sf3 sf5 sf6 sf7 sf8 sf9 sf10 sf11 sf12

Reacties