Expositie: Natuurlijke spiegelingen en bewerkingen

Foto: redactie

BEVERWIJK – Van 6 juli tot 28 augustus 2015 exposeert Brigitte Nykjär met prachtige bewerkte foto’s in het Stadhuis van Beverwijk. Het thema is ‘natuurlijke spiegelingen en bewerkingen’.

Al van jongs af aan is fotograferen een grote hobby van Brigitte. De overstap van analoog naar digitaal duurde even, maar het biedt veel voordelen. Brigitte is altijd met de camera onderweg. De onderwerpen zijn divers: landschappen, flora en fauna, pittoreske stadjes, details, volwassenen en vooral kinderen. Spontaniteit bij het fotograferen van mensen staat voorop. Het liefst maakt Brigitte foto’s van mensen en kinderen tijdens hun werk en spel.

De laatste jaren zijn de ‘spiegelingen’ in het beeld steeds meer terug te vinden. Spiegelingen zijn overal, aldus Brigitte: in water, ramen, spiegels en auto’s. Na het fotograferen worden de beelden vaak bewerkt met Photoshop. Zoals rechtzetten van horizon of contrast. Ook komt tijdens het bewerken het onderwerp ‘spiegelingen’ vaak terug. Door meerdere foto’s samen te voegen en door te werken met verschillende lagen en filters in Photoshop ontstaan de mooiste kunstwerken. Door goed naar het beeld te kijken ontdek je vanzelf de verschillende foto’s.

Brigitte Nykjär woont en werkt in Beverwijk. Meer informatie www.creabrig.weebly.com. De expositie kunt u bekijken tijdens de openingstijden in de publiekshal van het Stadhuis, Stationsplein 48 in Beverwijk.

Reacties