Duurzaam Bouwloket: subsidies, bespaartips en duurzaam (ver)bouwen

Foto: Bouwloket

Sinds 1 juli kunnen inwoners binnen het werkgebied van Omgevingsdienst IJmond voor onafhankelijk advies, informatie en handige bespaartips over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en het opwekken van energie terecht op www.duurzaambouwloket.nl. Zij zien hier ook direct welke subsidies beschikbaar zijn.

De samenwerking tussen Omgevingsdienst IJmond en het Duurzaam Bouwloket geldt voor de gemeenten Beemster, Beverwijk, Bloemendaal, Edam-Volendam, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Heemskerk, Heemstede, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Uitgeest, Velsen, Waterland, Wormerland, Zandvoort en Zeevang. Een aantal van deze gemeenten was al aangesloten bij Duurzaam Bouwloket.

Hulp bij keuze voor maatregel

Wanneer inwoners de eigen woning willen verduurzamen, kunnen zij kiezen uit een groot aantal, bewezen maatregelen. Van kleine maatregelen waar men direct mee aan de slag kan, tot grotere en soms ingrijpende maatregelen. Het treffen van deze maatregelen loont. Het draagt niet alleen bij aan het milieu, men bespaart ook op de energierekening en het wooncomfort verhoogt. Ook niet onbelangrijk; het energielabel van de woning verbetert. Belangrijk wanneer de woning wordt verkocht. Om inwoners te helpen bij het maken van de juiste keuzes is Omgevingsdienst  IJmond een samenwerking aangegaan met het Duurzaam Bouwloket.

Onafhankelijk advies en handige tips

Het Duurzaam Bouwloket is een digitaal en fysiek loket waar inwoners (en ondernemers) terecht kunnen voor al hun vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken. Vanaf de website www.duurzaambouwloket.nl worden bezoekers geïnformeerd, geadviseerd en gestimuleerd op gebied van duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Het Duurzaam Bouwloket  treedt hierbij op als onafhankelijke intermediair tussen overheid en bedrijfsleven.

Loket gaat de wijk in

Het Duurzaam Bouwloket is van mening dat alleen een digitaal loket niet voldoende is om bewoners en ondernemers over te laten gaan tot maatregelen. Daarom zal het Duurzaam Bouwloket aankomend jaar ook aanhaken bij informatiebijeenkomsten van Omgevingsdienst IJmond en de gemeenten, maar ook aanhaken bij andere interessante evenementen.

Reacties