Kent u iemand die een lintje verdient?

Foto: Dennis Mantz

Beverwijk – Zoals in veel gemeenten, zijn ook in Beverwijk inmiddels de eerste voorbereidingen gestart voor de lintjesregen van 2016 en wordt binnen de gemeente al gewerkt aan verschillende voorstellen voor een Koninklijke onderscheiding.

‘Kent u iemand die een lintje verdient?’

Bijna iedereen zal deze vraag met “ja” beantwoorden, want overal in Nederland zetten mensen zich voor uiteenlopende doelen in. Vaak zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Deze mensen kunnen – mits aan de voorwaarden wordt voldaan – in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst door iemand worden voorgedragen. Iedere inwoner kan een lintje aanvragen voor een ander. Bij het toekennen van Koninklijke onderscheidingen zijn het vooral de persoonlijke bijzondere verdiensten die mensen jegens de samenleving aan de dag leggen of hebben gelegd die doorslaggevend zijn.

Kent u iemand die in Beverwijk of Wijk aan Zee woont en die u wilt voordragen voor een onderscheiding, neem dan nu het initiatief. Die aanvraag moet wel uiterlijk 12 augustus 2015 bij de gemeente Beverwijk binnen zijn.

Wie iemand wil voordragen doet er verstandig aan vooraf even contact op te nemen met de gemeente, waar ze u kunnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding en zo ja, hoe het dan verder in z’n werk gaat.
In Beverwijk worden de onderscheidingen in principe uitgereikt tijdens de jaarlijkse lintjesregen en deze valt in 2016 op dinsdag 26 april. Bij de aanvraag komen zaken aan de orde als: om welke activiteiten gaat het? op welke manier heeft kandidaat zich ingezet? was hij of zij alleen actief of samen met anderen? waarom zijn de verdiensten bijzonder? etc.

Zoals gezegd, is het verstandig om eerst even contact te zoeken met de gemeente.
In Beverwijk is uw contactpersoon de medewerker kabinetszaken Ruud Ootjers, telnr. 0251- 256317 / e-mail: [email protected] . Hij kan u verder informeren hoe of wat.
Meer nuttige informatie staat ook op www.lintjes.nl, waar u ook het voorstelformulier kunt downloaden.

Reacties