‘Gemeente dwarsboomt komst nieuwe Lidl’

Foto: Beverwijk Nieuws / Dennis Mantz

Beverwijk – De gemeente Beverwijk dwarsboomt de komst van een nieuwe grote Lidl Supermarkt. Dat heeft een initiatiefnemer voor een nieuwe vestiging van de Duitse discounter aan Frans Koster laten weten.

De supermarktketen – met meer dan vierhonderd filialen in Nederland – zou ondanks afspraken met het vorige college al meer dan twee jaar bezig zijn om de vergunning voor een nieuw filiaal in een ‘oude autoshowroom’ te beklinken. Dat vertelde Koster tijdens de raadsvergadering donderdagavond. De initiatiefnemer pakte vorige week de telefoon om zijn ongenoegen aan Koster te ventileren. Tijdens dit telefoongesprek betichtte de persoon volgens het gemeenteraadslid het college van ‘moedwillige vertragingen’. De voormalig wethouder sprak tijdens de gemeenteraadsvergadering zijn verbazing uit: „Er is zelfs een principe-akkoord afgesproken”, zo zei hij. Refererend aan de maximale besluitvormingstermijn van 26 weken is de vraag volgens het VVD-raadslid: „Waarom duurt het zo lang?”

Reactie wethouder

„Mijn beeld is dat deze afspraken er juist nog niet zijn en dat daardoor de voortgang stokt”, zegt wethouder Tim de Rudder vanaf de spreektafel. Koster onderbreekt de wethouder en wijst hem op de eerder overeengekomen grondprijs en het distributie-planologisch onderzoek. „Er staan geen afspraken op papier”, zo herhaalt De Rudder. „Anders dan dat we de Lidl hebben gevraagd om dat distributie-planologisch onderzoek onderzoek aan te leveren.” De wethouder benadrukte dat de contacten met het bedrijfsleven – in tegenstelling tot een opmerking tijdens de raadsvergadering – juist heel goed zijn.

Reacties