Opnieuw waarschuwing voor malafide klusjesmannen

Foto: Pixabay.com

Beverwijk – Bij de politie kwamen afgelopen weekeinde opnieuw meldingen binnen dat Engelssprekende mannen onaangekondigd op diverse adressen voor de deur stonden en op een zeer opdringerige manier hun diensten aanboden. Ook deelden mannen in de buurt flyers uit om reclame te maken voor hun diensten.

De aangeboden diensten betreffen onder andere dakreparaties, het ophogen van de oprit, het reinigen van de gevel en andere klussen in en om het huis. Gaandeweg de werkzaamheden ontdekken de klusjesmannen steeds meer gebreken. Ook die moeten gerepareerd worden, zo dringen de mannen aan. En daar staat uiteraard een extra rekening tegenover. Bij het innen van die hoge bedragen, komen de klusjesmannen vaak dreigend en intimiderend over. Honderden en soms zelfs duizenden euro’s verder blijkt dat er helemaal geen reparaties nodig waren en zijn er nauwelijks of geen werkzaamheden uitgevoerd. Tegen die tijd zijn de klusjesmannen met de noorderzon vertrokken.

De politie adviseert dan ook om niet met klusjesmannen die zich spontaan bij u melden, in zee te gaan. Onderzoek eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in. Maak vooraf schriftelijke afspraken over de te verrichten werkzaamheden en over de prijs. Zo maakt u de kans op problemen achteraf vele malen kleiner.

Bel de politie bij onraad
Wordt u met dergelijke opdringerige personen geconfronteerd, bel dan direct de politie via 0900-8844. Noteer altijd signalementen en/of kentekens of maak foto’s. Als u wordt bedreigd of er is sprake van spoed dan belt u 112. Ook wanneer u slachtoffer bent geworden van deze klussers, meldt het dan bij de politie via 0900-8844. Doe altijd aangifte! De politie reageert direct op meldingen en controleert regelmatig busjes met een Brits of Iers kenteken. Zo krijgt de politie een beeld van de Engelssprekende klusjesmannen die rondrijden in de regio.

Tot slot: denk niet alleen aan uzelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in uw wijk of buurt. Deze malafide klusjesmannen gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig!

Reacties