Hoogheemraadschap: ‘We staan open voor alle tips hoe te handelen’

Foto: Archief / Mizzle Media

Velsen-Noord – In de nacht van 7 op 8 juni reed een Amsterdammer (23) onverzekerd het gemaalhuisje op de Basisweg aan flarden. Het Hoogheemraadschap zit inmiddels met de erfenis van een ton schade en vraagtekens óf en hoe dit verhaald kan worden.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad zaterdag. De eerste brief aan de brokkenpiloot werd door de geadresseerde geretourneerd. De tweede brief is opgemaakt door een jurist. Mocht dat ook op een fiasco uitmonden dan wordt de hoop gevestigd op het Waarborgfonds. Mits kan worden aangetoond dat alles in het werk is gesteld om de schade te verhalen op de veroorzaker, zo laat woordvoerder Marko Cortel aan het NHD weten. „Maar het kan ook zijn dat ze (Waarborgfonds) adviseren civielrechtelijke stappen te ondernemen. Of dat we een deurwaarder in de hand nemen. Dat horen we dan graag, we staan open voor alle tips en suggesties hoe te handelen.”

20150608_Basisweg-7-715x408

In het politiedossier wordt gesproken over artikel 5 van de Wegenverkeerswet. Dat betekend dat het incident niet wordt gezien als een misdrijf. Het wil volgens de ochtendkrant overigens niet zeggen dat daarmee de bestuurder niet bestraft kan worden.

Reacties