Lezing over de Duitse Vliegende Bom

Foto: Beverwijk Nieuws / Dennis Mantz

Op zondag 19 juli is er in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis, een lezing over de Duitse vliegende bom, de V-1 . De lezing wordt gegeven door Aad Möntemann welke zeer deskundig is betreffende dit wapen.

Tijdens de lezing worden originele filmbeelden en foto’s getoond- en geluidsfragmenten ten gehore gebracht, van deze vliegende bom. De lezing begint om 14.00 uur. Voorts is er in het museum de fototentoonstelling “Het Geheim van Amsterdam, uit de lucht gegrepen”. De fotografen René Ros en Otto Bodemeijer hebben alle forten van de Stelling van Amsterdam vanuit de lucht gefotografeerd. Dit heeft prachtige opnames opgeleverd van dit unieke verdedigingswerk wat is gelegen rond Amsterdam. De tentoonstelling bestaat uit 10 groot(s) opgeblazen foto’s aan de wand, alle andere opnames worden als een diashow afgespeeld. Dit is een unieke kans om alle forten en batterijen van de Stelling van Amsterdam te zien.

De spreker

Aad Mömtemann heeft zich uitvoerig verdiept in de geschiedenis van de Duitse vliegende bommen, de ontwikkeling en het gebruik. Hij neemt ons mee naar diverse plekken in Noord-Holland waar afvuurlocaties waren voorbereid.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis. Openingstijden van met t/m oktober 11.00 uur – 17.00 uur

Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS  Heemskerk
06-20298691

[email protected]
www.arg1940-1945.nl

Reacties