‘Adequate brandweer voorkomt brand Beverwijkse bibliotheek’

Foto: Mizzle Media

Beverwijk – Het korps van de brandweerkazerne in Beverwijk heeft door adequaat optreden voorkomen dat een brand is overgeslagen naar de bibliotheek op het Kerkplein. Naast het pand van de blibliotheek werd rond half vijf een containerbrand ontdekt.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al boven de bak uit, dat de gevel van het gebouw benaderde. Een grote container vol bouwafval – eerste etage van de bibliotheek wordt deze zomer gerenoveerd – stond vrijwel tegen het gebouw van de bibliotheek. De brandweer kwam daarom met spoed ter plaatse om het vuur te blussen.  Brandweermensen zijn direct begonnen om de vlammen te bedwingen. Met een warmtebeeldcamera werd bekeken of de brand zich inmiddels had uitgebreid naar de bibiotheek. Het blussen van de container nam geruime tijd in beslag.

20150719_Kerkplein-1

De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar mogelijke verdachten. De beheerder van het pand zal verzocht worden om de container te verplaatsen, zodat dergelijke gevaarlijke situaties in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Reacties