Ongeluksvogel ‘Stumpertje’ mag aansterken in Vogelcentrum

Foto: Cindy van den Bogaard

Beverwijk – Aan de Kanaalweg in Beverwijk werd vanmiddag even na het middaguur een gehavend pasgeboren vogeltje gevonden. Het beestje werd ‘plotseling’ opgemerkt in een achtertuin nabij het industrieterrein.

„Ik dacht eerst dat het een babymuisje was”, vertelt Cindy van den Bogaard over de opmerkelijke vondst. Ik draaide hem voorzichtig op zijn buikje. Hij had bloed bij zijn pootje en vleugeltje.” Zowel de Dierenambulance als Cindy kunnen het ‘type of merk’ (nog) niet achterhalen. Het beestje, dat vermoedelijk is aangevallen door een kat of vogel, werd direct voorzien van een warme deken. Na wat wikken en wegen belde ze ‘toch maar’ met de Dierenambulance. „Ja, moet je hiervoor de ambulance bellen of niet?”, vraagt ze zich nog steeds af. De vrijwilligers aarzelde niet, en snelden zich naar de kleine ongeluksvogel.

Stumpertje2

Cindy en haar moeder denken zelf aan een mereltje of aan een mus (foto Cindy van den Bogaard)

In de achtertuin van haar ouders werd ‘Stumpertje’ – zoals ze de vogel zonder indentiteit heeft genoemd – voorzien van eerste hulp. „Ik heb hem in het zonnetje gelegd, zodat ze kon opwarmen.” De Dierenambulance Kennermerland heeft de vogel kort daarna opgehaald en overgebracht naar het Vogelopvangcentrum in Krommenie voor verdere zorg.

Reacties