Zwemmer gereanimeerd op strand (update)

Foto: Mizzle Media

HEEMSKERK – Een zwemmer is dinsdag aan het begin van de avond gereanimeerd op het strand van Heemskerk. De man was kort daarvoor het water ingegaan toen hij in problemen raakte, vermoedelijk omdat hij niet kon zwemmen.

Het lichaam van de man is uiteindelijk uit het water gehaald en de hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), reddingsbrigade,  brandweer, politie, ambulances en de traumahelikopter werden ingezet bij de reddingsactie. De man is langs de waterlijn geruime tijd gereanimeerd. Met scheppen hebben hulpverleners intussen een dijkje gemaakt tegen het zeewater. Na de nodige medische zorg is het slachtoffer met het Kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM naar de strandopgang vervoerd. Over de toestand van het slachtoffer kon de politie vanavond geen nadere mededelingen doen.

DSC_0856

Een persvoorlichter laat weten dat in eerste instantie een lijkvinding gemeld werd, maar dat dit onjuist was en dat al snel bleek dat het een reanimatie betrof. De inzet van de hulpdiensten, die gebruik maakten van de strandopgang bij de Relweg in Wijk aan Zee, trok veel bekijks.

Update 22.00 uur
Helaas kwam de hulp te laat. De gereanimeerde zwemmer is vanavond overleden.

Reacties