Gemeente: ‘vijftig bomen omgewaaid’

Foto: Mizzle Media

BEVERWIJK – De ongewoon hevige storm die afgelopen zaterdag over West-Nederland raasde, heeft ook in Beverwijk en Wijk aan Zee veel schade aangericht. In totaal zijn er ca. 50 bomen omgewaaid, waarbij niemand gewond is geraakt.

Dat meldt de gemeente Beverwijk dinsdagmiddag. De gemeente heeft samen met de brandweer bomen en takken die de doorgang van het verkeer belemmerden of voor gevaarlijke situaties zorgden, zo snel mogelijk in het weekend verwijderd. De opruimwerkzaamheden duren nog tot eind volgende week.

Maximale inzet bij opruimen stormschade
Alle medewerkers van het team openbare ruimte van de gemeente en drie ingehuurde aannemers zijn met maximale inzet bezig met het opruimen van de door de storm veroorzaakte schade. De opruimwerkzaamheden betreffen inspectie van de schade, het verwijderen van omgewaaide bomen en losse takken, en het schoonvegen van wegen, fiets- en voetpaden. Het normale onderhoud aan het groen is even stilgelegd om al het personeel in te kunnen zetten bij de opruimwerkzaamheden.

Kaalslag in Hendrik Burgerstraat
In de Hendrik Burgerstraat zijn in één keer alle bomen omgegaan. De storm heeft 12 bomen (acacia’s) doen omvallen en de gemeente heeft twee bomen, die dreigden om te vallen, omgehaald. Vanwege deze enorme kaalslag heeft de gemeente besloten al in het komende plantseizoen dat op 1 oktober a.s. begint, in overleg met de bewoners een aanvang te maken met het vervangen van de bomen. Voor de vervanging van de andere omgewaaide bomen zal het college op termijn in overleg met de raad budget zoeken in de begroting.

naamloos (2 van 31)

Jacqueline Makbouli, gemeenteraadslid voor d66, schreef zaterdagmiddag op Twitter: “Alle bomen om in de Hendrik Burgerstraat in Beverwijk. Dat is echt een historisch verlies.” 

Veiligheid
Bij de opruimwerkzaamheden ligt de prioriteit bij straatbomen. De gemeente heeft een eerste inspectie van schade aan bomen in de parken gedaan. De gemeente waarschuwt voor de mogelijkheid van vallende takken in de parken.

Reacties