Twee weken na zomerstorm

Foto: Heemskerk

Heemskerk – Het is inmiddels twee weken na de grote zomerstorm van zaterdag 25 juli jl. In deze tijd heeft de buitendienst van de gemeente met man en macht gewerkt aan het opruimen van de stormschade en het snoeien van getroffen bomen of deze gekapt als dit niet anders kan. Eerst is de aandacht gericht op gevaarlijke situaties en langzamerhand komt men toe aan de gevallen (grote) takken en de hopen takken die her en der nog door Heemskerk liggen.

De gevallen takken worden versnipperd of met een vrachtwagen afgevoerd, maar door de grote hoeveelheid meldingen (bijna 300) kan dit nog enige tijd in beslag nemen. De gemeente streeft ernaar om alle meldingen zo spoedig mogelijk af te handelen. De afgelopen weken ondersteunden de medewerkers van IJmond Werkt! de buitendienst bij de herstelwerkzaamheden. Dit heeft tot gevolg dat er sprake kan zijn van wat onkruid- of wildgroei. Nu het grootste leed geleden is start IJmond Werkt! weer aan hun reguliere werkzaamheden in het onderhoud van groen.

Omdat de aandacht van de werkzaamheden vooral op het herstel van de stormschade gericht is geweest, kan het zijn dat uw melding bij de gemeente langer is blijven liggen. Wanneer de melding is opgepakt, wordt u (waar mogelijk) op de hoogte gebracht. En het is nog steeds mogelijk om meldingen van stormschade door te geven via www.heemskerk.nl/buurtmelding of het algemene telefoonnummer 140251.

Reacties