‘Meisje belaagd door grote groep jongeren’

Foto: Mizzle Media

BEVERWIJK – De eerste Kermisavond van de Beverwijkse Feestweek is onrustig verlopen. De politie moest in actie komen en er zijn meerdere aanhoudingen verricht.

De aanhoudingen waren het gevolg van een incident dat halverwege de avond plaatsvond. Volgens een bericht dat dinsdagavond geplaatst werd op de Facebookpagina “Je bent Beverwijker als…” werd een meisje van ongeveer 15 jaar belaagd door een grote groep jongeren. De politie kwam in actie en heeft drie of vier aanhoudingen verricht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het incident.

BEVERWIJK – De eerste Kermisavond van de Beverwijkse Feestweek is onrustig verlopen. De politie moest in actie komen en er zijn meerdere aanhoudingen verricht.  De aanhoudingen waren het gevolg van een incident dat halverwege de avond plaatsvond. Volgens een bericht dat dinsdagavond geplaatst werd op de Facebookpagina “Je bent Beverwijker als…” werd een meisje van ongeveer 15 jaar belaagd door een grote groep jongeren. De politie kwam in actie en heeft drie of vier aanhoudingen verricht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het incident. Het incident was aanleiding om de politiecapaciteit rond de kermis flink op te schroeven. Extra politieagenten werden uit de reguliere dienst naar de politiepost bij het kermisterrein geroepen en de surveillance op en rond de kermis werd flink opgeschroefd. De politie heeft daarmee getracht om jongeren die mogelijk nog iets van plan waren uit de anonimiteit te halen en daarmee nieuwe incidenten te voorkomen. Grote ordeverstoringen deden zich niet meer voor, wel vonden nog enkele kleine incidenten plaats. Zo gingen twee mannen met elkaar op de vuist op de Breestraat. Zij moesten door agenten uit elkaar gehaald worden. Op de Meerstraat verkeerde een jongeman dusdanig ernstig onder invloed dat hij met een politiebusje moest worden weggebracht. Om twaalf uur sloot de kermis en keerde de meeste bezoekers huiswaards. Afgelopen zaterdagnacht was het ook al raak tijdens de Santpoortse Feestweek. Toen keerde een groep mensen zich tegen de politie en werden meerdere aanhoudingen verricht.

Extra agenten
Het incident was aanleiding om de politiecapaciteit rond de kermis flink op te schroeven. Extra politieagenten werden uit de reguliere dienst naar de politiepost bij het kermisterrein geroepen en de surveillance op en rond de kermis werd flink opgeschroefd. De politie heeft daarmee getracht om jongeren die mogelijk nog iets van plan waren uit de anonimiteit te halen en daarmee nieuwe incidenten te voorkomen.

Kleine incidenten
Grote ordeverstoringen deden zich niet meer voor, wel vonden nog enkele kleine incidenten plaats. Zo gingen twee mannen met elkaar op de vuist op de Breestraat. Zij moesten door agenten uit elkaar gehaald worden. Op de Meerstraat verkeerde een jongeman dusdanig ernstig onder invloed dat hij met een politiebusje moest worden weggebracht. Om twaalf uur sloot de kermis en keerde de meeste bezoekers huiswaards.

Afgelopen zaterdagnacht was het ook al raak tijdens de Santpoortse Feestweek. Toen keerde een groep mensen zich tegen de politie en werden meerdere aanhoudingen verricht.

Reacties