Parkeerautomaten geschikt voor dip & go

Archieffoto
Foto: Dennis Mantz

BEVERWIJK – Vanaf begin juni zijn de nieuwe parkeerautomaten in gebruik. Nu de parkeerautomaten drie maanden zijn gebruikt, weten we wat wel en niet goed gaat en heeft de leverancier op ons verzoek enkele verbeteringen aangebracht.

De bedoeling was dat de nieuwe automaten direct geschikt zouden zijn voor dip&go. Dat is betalen met de pinpas zonder pincode in te voeren, alleen accorderen van de transactie. Per abuis is dip&go niet direct ingevoerd. Vanaf deze week is het wel mogelijk Dip&go te gebruiken, zodat betalen bij de parkeerautomaat sneller en veiliger kan. Dip&go kan met alle Nederlandse pinpassen en wordt uitsluitend geaccepteerd voor betalingen bij parkeerautomaten, -garages en tolwegen, met een maximum van 50 euro per keer.

Tevens is de knop om het scherm aan te zetten beter zichtbaar gemaakt en wijzigt het tarief waarmee wordt begonnen op €0,00 ipv €0,20. Omdat het starttarief voor parkeren 0,20 is, werd dit bij het startscherm al aangegeven en kon daarna met de “min” knop worden bijgesteld. In de praktijk zorgt dat voor verwarring en daarom wijzigt dit in 0,00.

Reacties