Piepende CO-melder veroorzaakt nachtelijke consternatie

Foto: Mizzle Media

BEVERWIJK – Een piepende koolmonoxidemelder heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voor de nodige consternatie gezorgd in de Van Loenenlaan in Beverwijk. Omstreeks half één kreeg de politie een melding van buren dat er in een woning een luid alarm afging, vermoedelijk van een CO-melder.

Politiemensen stelden daarop een onderzoek in. Na herhaaldelijk aanbellen werd niet open gedaan en ook telefonisch waren de bewoners niet te bereiken. Het kon niet uitgesloten worden dat de bewoners door koolmonoxide onwel geworden waren en zich nog in de woning bevonden. Er werd assistentie ingeroepen van de brandweer. Tijdens het aanrijden van de brandweer lukte het de politie alsnog om telefonisch contact te krijgen met de bewoners, zij bleken op dat moment niet thuis te zijn. Het ernstigste scenario kon daardoor gelukkig worden uitgesloten.

20150829-COmelding-6

Na overleg besloten de hulpdiensten om evengoed de woning binnen te treden zodat metingen konden worden verricht. De brandweer slaagde erin zonder schade een raam te openen om binnen te komen. Er werden geen verhoogde concentraties koolmonoxide gemeten. De CO-melder is uitgeschakeld, zodat de buurt de rest van de nacht van het piepende geluid verlost was. Daarna is het raam weer netjes afgesloten en konden de hulpdiensten terugkeren. Waardoor de melder in alarm gegaan is, blijft onduidelijk.

Reacties