Lezing bij Historisch Genootschap over de Romeinen

SONY DSC
Foto: Romeinse Munt

Op donderdagavond 10 september komt archeoloog Arjen Bosman een lezing houden over de Romeinse aanwezigheid in onze omgeving onder de titel: “Rome aan de Noordzee, Burgers en Barbaren te Velsen”.

De lezing bij het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland begint om 20 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) en is in het BHK-gebouw, Groenelaan 74 in Beverwijk. Leden van het HGMK hebben op vertoon van hun ledenpas gratis toegang, anderen betalen € 2,- entree. De eerste aanwijzingen voor een Romeinse bezetting in Velsen zijn nu precies 70 jaar geleden ontdekt. Uit het onderzoek sindsdien weten we dat het dit jaar precies 2000 jaar geleden is dat die Romeinen daar hun eerste fort bouwden.

Op de lezing staan centraal de vragen: wat kwamen de Romeinen hier doen, wie troffen ze aan en wanneer vertrokken ze weer en waarom? Dit alles is gebaseerd op archeologisch onderzoek en de schaarse historische bronnen. Het aangekondigde boek van dhr. Bosman over de Romeinen in Velsen heeft vertraging opgelopen en zal dus tijdens de lezing niet te koop zijn.

Reacties