Meer dan 35 jaar ‘Mazzel en vermaak’

Foto: redactie

Beverwijk – Opeens weet je het: je begint een vlooienmarkt. Een idee van Bart van Kampen dat inmiddels vijfendertig jaar geleden wortel schoot tijdens een wandeling op de markt in Colorado Springs. Op zaterdag 13 september 1980 opende Van Kampen zijn ’’Zwarte Markt’’ met de slogan: ‘Entree een knaak, een joetje vermaak en nog meer mazzel.’

Op 18 januari 1980 kostte de kraamhuur net zoveel als het jubileumjaar in cijfers: vijfendertig gulden. Een markt waarbij heel bewust werd gekozen voor de provocerende naam die de aandacht zou trekken: “Zwarte Markt”. Er was destijds ook veel aandacht in de media met als gevolg een waanzinnig aantal bezoekers: circa tienduizend.

Nieuwe naam

De provocerende naam “Zwarte Markt” bleek in het jaar 1994 niet meer nodig. De markt was inmiddels uitgegroeid tot meer dan een vlooienmarkt, met diverse marktdelen waar food, non food, nieuwe en gebruikte handelswaar verkrijgbaar waren. Het was tijd voor een nieuwe naam die de lading zou dekken: ”De Bazaar”. De Bazaar is van oudsher een plaats waar mensen samen komen om af te spreken, handel te drijven, te eten en vermaakt te worden.

oude foto's vasthouden

Geheimzinnig

“De Bazaar blijft De Bazaar, maar komt in een nieuw jasje, gaat mee met haar tijd. Voorbeelden daarvan zijn nieuwe hallen zoals Mihrab, waar Oost & West samenkomen. Of Goudsouk, de ‘grootste schatkist’ van Europa, waar hoogwaardig goud, edelstenen en luxe sieraden te koop zijn”, vertelt George Zapantoulis, directeur bij De Bazaar. “En zo zijn er nog veel meer plannen die we gaan uitvoeren”, geeft Zapantoulis geheimzinnig aan.

Iedere maand gaat De Bazaar een actie organiseren via Facebook. Want De Bazaar is het hele jaar jarig en wie jarig is trakteert. Met deze terugkerende actie zijn prachtige prijzen te winnen voor de bezoekers. Op De Bazaar wordt 35 minuten van te voren de locatie bekend gemaakt waar snelle vinders een prijs kunnen ophalen. De locatie wordt via Facebook en communicatiemiddelen op het terrein gecommuniceerd.

Reacties