Wethouder De Rudder start proef Autoluwe Breestraat

Foto: redactie

Beverwijk – In de stromende regen heeft wethouder Tim de Rudder maandagavond de Breestraat afgesloten voor al het doorgaande autoverkeer. Dit deed hij rond half op het kruispunt Peperstraat-Breestraat. De testfase voor de ‘autoluwe Breestraat’ is daarmee vanaf dinsdag van kracht.

Het autoverkeer kan vanaf dinsdagochtend 22 september, als de afsluiting bij de Velserweg wordt opgeheven alleen nog vanaf de Velserweg de Breestraat bereiken. In de Breestraat geldt het stop & shop principe: kort parkeren tot maximaal één uur. Vanaf 22 september 2015  is de Breestraat voor de Beverhof afgesloten voor al het autoverkeer. Dit deel van de Breestraat blijft voor het fietsverkeer wel in twee richtingen berijdbaar.  Het autoverkeer dient dan ook via de Bloksteeg de Breestraat weer te verlaten. Automobilisten vanaf de Alkmaarseweg of Peperstraat kunnen via de Jacob van Deventerstraat – Graaf Janstraat de Wijckermolen bereiken. Uiteraard kunnen ook andere routes zoals de Binnenduinrandweg (westelijke randweg) een snelle verbinding zijn naar de gewenste bestemming.

IMG_8149

Een markt, een schaatsbaan? ,,Oh, er zijn genoeg ideeën”, zegt wethouder Tim de Rudder over de mogelijke invulling van het autovrije deel op de Breestraat.

Met de vaststelling van de Nota van uitgangspunten herinrichting Breestraat heeft de gemeenteraad in juni 2015 ingestemd met een andere verkeersafwikkeling in de Breestraat. Vooruitlopend op de definitieve herinrichting is besloten om vanaf september t/m december  2015 de gewenste verkeersafwikkeling als proef al te realiseren. Dit vanwege de tijdelijke afsluiting van de Velserweg i.v.m. de herinrichting van deze straat. Door deze afsluiting kan de Breestraat alleen maar vanaf de het Stationsplein bereikbaar gemaakt worden. De Breestraat is vanaf 22 september alleen via de tijdelijke wegomleiding Halve Maan – Stationsplein te bereiken. De rijrichting in de Breestraat is hiermee omgedraaid.

Naast het realiseren van de aanpassingen van de verkeersafwikkeling in de Breestraat zijn de afgelopen dagen ook de voorbereidingen gestart om de Velserweg morgen  22 september af te sluiten voor al het verkeer. Gedurende de maanden september en oktober zal de Velserweg heringericht worden. Om de Koningstraat, de Zeestraat en de Breestraat te kunnen blijven bereiken is een wegomleiding via de Halve Maan en een tijdelijke rijbaan op het Stationsplein aangelegd.

Reacties