Al meer dan 1000 aanmeldingen voor burendag

Foto: Veel animo voor ’Beleef Tata Steel’

In twee weken tijd hebben zich al meer dan 1.000 personen aangemeld om op zaterdag 10 oktober een bezoek te brengen aan Tata Steel. Op die dag opent het staalbedrijf onder het motto ‘Beleef Tata Steel’ de deuren voor zijn buren uit de regio.

Tata Steel raadt belangstellenden aan om niet te lang te wachten met aanmelden. In verband met de veiligheid is er namelijk een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Bij het verstrekken van toegangsbewijzen geldt het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Gevarieerd programma

Tijdens ‘Beleef Tata Steel’ kunnen bezoekers per bus of stoomtrein een rondrit maken over het 750 hectare grote terrein van Tata Steel. Gecombineerd met de uitleg van de ervaren gidsen en een bezoek aan de infostands levert dat een goed beeld op van de indrukwekkende processen en high-tech producten van het staalbedrijf. Er is ook aandacht voor het milieu- en veiligheidsbeleid en de opleidings- en carrièremogelijkheden bij Tata Steel. ‘Beleef Tata Steel’ is niet alleen gericht op volwassenen. Ook voor de jonge bezoekers is er veel te zien en vooral ook te doen. Kinderen kunnen onder meer zelf een brandje blussen, leren hoe je moet lassen, radiografisch bestuurbare auto’s laten rijden en een balletje trappen met spelers van Telstar.

Aanmelden

Voor deelname aan ‘Beleef Tata Steel’ is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dat kan via de websitewww.tatasteel.nl/beleeftatasteel.html. Aanmelders ontvangen vervolgens per e-mail een toegangsbewijs. In verband met de veiligheidsvoorschriften is er een maximum aantal bezoekers vastgesteld. Het verstrekken van de toegangsbewijzen vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Reacties