Onderzoekers Brandwondencentrum in de prijzen

Foto: redactie

Beverwijk – Van 16 tot en met 19 september vond het Europese Brandwondencongres plaats in de Duitse stad Hannover. Tijdens dit congres presenteerden brandwondenspecialisten uit heel Europa hun wetenschappelijke onderzoeken, die zij hebben uitgevoerd op het gebied  van brandwonden.

Ook vanuit het Brandwondencentrum van het RKZ te Beverwijk presenteerde diverse onderzoekers en brandwondenspecialisten hun uitkomsten. Plastisch chirurgen in opleiding Roos Marck en Carlijn Stekelenburg, allebei tot voor kort werkzaam als arts-onderzoeker in het RKZ, presenteerde ook hun onderzoeken in Hannover.

Award

Deze presentaties werden zeer goed ontvangen door de aanwezige brandwondenspecialisten. Zelfs zo goed dat ze beloond werden met een award. Roos Marck ontving de Mediwound Award voor het meest innovatieve onderzoek. Ze heeft onderzoek gedaan naar eigen bloedplaatjes bij de behandeling van brandwonden.

Carlijn Stekelenburg ontving een award voor haar presentatie over een nieuwe methode om littekens te behandelen. Daarnaast was er nog een eervollle vermelding voor arts-onderzoeker Mariëlle Jaspers; haar verhaal werd geselecteerd voor de sessie met de beste mondelinge presentatie.

Reacties