Nieuwe Raad van Kinderen bij Tata Steel

Foto: (Foto: Tata Steel)

Gisteren heeft Tata Steel een nieuwe Raad van Kinderen geïnstalleerd. De groep bestaat uit een selectie van 20 leerlingen van groepen 6 tot en met 8 van basisscholen De Klipper, De Zefier, Origon en Het Kompas uit IJmuiden die Tata Steel gaat adviseren.

Dilemma
Nadat ze de kinderen eerst een uitleg hadden gekregen over het staalbedrijf en het proces van staal maken, was het de beurt aan Charlotte van Herwaarden van de Missing Chapter Foundation om de leerlingen uit te leggen hoe een Raad van Kinderen werkt. Vervolgens kregen de leden van de kersverse Raad het dilemma voorgelegd waarmee ze aan de slag moeten gaan: Hoe wordt Tata Steel het bedrijf met de meest positieve bijdrage aan de omgeving? Het is de bedoeling dat de kinderen ideeën gaan bedenken en deze in december aan de directie van Tata Steel zullen presenteren.

Missing Chapter Foundation
De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien van Oranje. Deze organisatie heeft als streven dat de stem van kinderen serieus wordt genomen en probeert een dialoog tot stand te brengen tussen besluitvormers en kinderen over actuele dilemma’s en vraagstukken.

Future Generations
Door kinderen uit de omgeving van het staalbedrijf te betrekken bij het vinden van oplossingen voor strategische dillemma’s onderschrijft Tata Steel de doelstelling van de Missing Chapter Foundation in de meest praktische zin. Het initiatief van prinses Laurentien sluit dan ook prima aan bij het omgevingsbeleid van Tata Steel, dat als thema “Future Generations” heeft.

Reacties