112

Brandweer redt ‘Pannenkoekenboot’

Foto: AS Media

Door het inzetten van drie grote pompen heeft de brandweer weten te voorkomen dat de voormalige ‘Pannenkoekenboot’ zou zinken.

In de nacht van woensdag op donderdag kreeg de brandweer rond om 0.30 uur een melding van een zinkende woonboot aan de Zuiderkade in Beverwijk. Het bleek te gaan om de voormalige ‘Pannenkoekenboot’.

De eigenaar had alarm geslagen toen hij even na middernacht bij zijn boot aankwam en zag dat deze fors overhelde en ‘water maakte’. Ter plaatsen gekomen probeerde de brandweer eerst om met behulp van 1 pomp de boot leeg te pompen. Toen dit niet lukte werd er opgeschaald naar ‘Middel Hulpverlening’ om meerdere brandweerwagens, waaronder een speciale slangenwagen en dompelpomp, te mobiliseren.

Brandweer druk in de weer om overhellende Pannenkoekenboot te stabiliseren (Foto: AS media)

In totaal zette de brandweer 3 grote pompen in. Het kostte uiteindelijk 3 uur om het schip watervrij te maken en te stabiliseren. De oorzaak van het ‘bijna zinken’ bleek een lek aan de achterkant van het schip. De brandweer heeft het gat provisorisch gedicht met hout en blokken. Het vermoeden bestaat dat het lek is ontstaan door roest.

Het is nog niet duidelijk wat er verder met het schip gaat gebeuren. Hierover zullen de eigenaar en de gemeente in de komende tijd met elkaar overleggen.

1 van de 3 ‘reddende pompen’ (Foto: AS Media)

Reacties