Aankomst Sinterklaas in Beverwijk op zondag 15 november

Foto: Cees Stoll

Wie zondag 15 november aan de kade in Beverwijk  goed luistert, hoort de stoomboot van Sinterklaas al van verre aankomen. Ook dit jaar heeft de Sint zijn feest-, stunt- en strooipieten naar Beverwijk meegenomen en die houden van luide Sinterklaasmuziek

Eenmaal voet aan wal, zal de Sint en zijn Pieten in een lange stoet naar de Breestraat gaan om daar welkom te worden geheten door Burgemeester Freek Ossel.

Noorderkade
Op zondag 15 november wordt Sinterklaas weer op grootse wijze ingehaald in Beverwijk. Dit jaar vanaf de Noorderkade / hoek Havenstraat waar Sinterklaas en zijn Pieten zullen aankomen met pakjesboot 14.

Aanmeren om 11.30 uur
Rond 11.30 uur zal Sint aanmeren aan de kade waar hij door een Pietenband, honderden kinderen en Sinterklaasliedjes welkom zal worden geheten. Hierna zal de Sint, vergezeld door meer dan honderd Pieten en burgemeester Ossel, zich in een lange vrolijke optocht begeven naar het Pietenplein op de Breestraat. De route loopt vanaf de Noorderkade, Havenstraat, Parallelweg, het tunneltje onderdoor, stukje Spoorsingel, Koude Horn, Graaf Janstraat en dan op weg naar het grote podium op de Breestraat.

Burgemeester, DJ en Party Piet Pablo
Rond 12.45 uur ontvangt burgemeester Ossel de goedheiligman op het podium Breestraat. Vanaf het podium vertrekt Sinterklaas met zijn Pieten naar de Zeestraat. Op het podium draait de speciale DJ van Sinterklaas gezellige muziek en is er een optreden van de enige echte Party Piet Pablo (bekend van de hit ‘De Sint shake’).

Vanaf de Zeestraat vult de Sint zijn middag met bezoekjes aan de Beverhof, Begijnenstraat en Nieuwstraat om rond 16.00 uur weer terug te komen op de Breestraat voor het traditionele uitzwaaien. Naast de activiteiten van de Sinterklaasintocht zijn er ook enkele winkeliers met leuke acties en activiteiten op deze dag.

Versieringen langs route
Om het bezoek van de Sint nog feestelijker te maken doet “Comité Intocht Sinterklaas Beverwijk” een beroep op de Beverwijkers en ondernemers, die langs de route wonen, om hun tuin en huis feestelijk te versieren/verlichten.

Gratis parkeren
U kunt uw auto deze dag gratis parkeren op het Meerplein of op het Beverplein. U bent vrij om op eigen gelegenheid naar de Noorderkade te gaan. Houdt u dan wel rekening met de geringe parkeergelegenheid aldaar.

Voor een uitgebreid programma en route van de intocht kijk op: Facebook: https://www.facebook.com/IntochtSinterklaasBeverwijk of op de website: www.sinterklaasbeverwijk.nl

Sinterklaas in Beverwijk

Reacties