Diederik Samsom op bezoek bij Tata Steel

Foto: Tata Steel

Op woensdag 11 november bezocht Diederik Samsom, fractievoorzitter van de Tweede-Kamerfractie van de PvdA, de bedrijfsschool van Tata Steel in Velsen-Noord.

Gedurende zijn bezoek liet Samsom zich informeren door directievoorzitter Theo Henrar van Tata Steel Nederland informeren over de ontwikkelingen in de staalsector, zoals de wereldwijde overcapaciteit en de toename van de export van staal uit China richting de Europese markt. Tevens werd aandacht geschonken aan de concurrentienadelen die het bedrijf ten opzichte van Europese concurrenten ondervindt op het gebied van energiekosten.

Rondleiding in bedrijfsschool
In de bedrijfsschool werd hij rondgeleid door Jeroen Klumper, manager van de Academy van Tata Steel. Samsom, die technische natuurkunde studeerde in Delft, was geïnteresseerd in hoe Tata Steel professionele opleidingen aanbiedt in een stimulerende omgeving.

Tijdens het bezoek nam hij alle tijd om met leerlingen in gesprek te gaan. Aan de bedrijfsschool van Tata Steel starten jaarlijks 120 jongeren een MBO-opleiding op het gebied van procestechnologie, werktuigbouwkunde en elektrotechniek. De helft van de medewerkers van de productieafdelingen van Tata Steel is ooit zijn of haar carrière in de techniek begonnen op de bedrijfsschool, die al sinds 1939 bestaat.

Diederik Samsom, rondgeleid door directievoorzitter Theo Henrar, in gesprek met leerlingen van de Tata Steel bedrijfsschool directievoorzitter
Diederik Samsom, rondgeleid door directievoorzitter Theo Henrar, in gesprek met leerlingen van de Tata Steel bedrijfsschool directievoorzitter

Reacties