Geslaagde kick-off ‘Schaatsen voor Water’ op IJsbaan Haarlem

Foto: Wim Meijer Fotografie

Na eerst een muzikale warming up door de meidengroep RAAK! is vanmorgen om kwart over tien het startschot gegeven van de actie ‘Schaatsen voor Water’.

Duizenden scholieren in Nederland zullen vanaf vandaag tot en met 27 november op diverse ijsbanen in Nederland hun rondjes schaatsen, om daarmee geld in te zamelen voor waterprojecten in Afrika.

Annamarie Thomas en Jan Bos
Het startschot, of liever gezegd, de starttoeter, werd gegeven door oud-topschaatster Annamarie Thomas en haar voormalige ploeggenoot Jan Bos. Niet alleen zorgden zij voor het startsignaal maar ook voor de nodige aanmoedigingen en begeleiding van de scholieren, die lang niet allemaal even geroutineerd waren op de schaats.

Van start op het geluid van de 'starttoeter' van Jan Bos (Foto: Wim Meijer Fotografie)
Van start op het geluid van de ‘starttoeter’ van Jan Bos (Foto: Wim Meijer Fotografie)

Met en zonder schaatservaring
Terwijl in het midden van de baan de snellere jongens en meisjes zich ophielden en zich ‘watervlug’ over het ijs verplaatsten, hadden ook veel jongeren behoorlijk moeite om zich ├╝berhaupt staande te houden. Maar ook bij hen ging dat niet ten koste van de sfeer. De lach op het gezicht was collectief.

Selfie met beroemde schaats(t)er
Daarbij heeft ieder nadeel z’n voordeel. Niet goed kunnen schaatsen betekende vaak extra begeleiding van Annamarie Thomas en Jan Bos en, omdat ze er toch waren, volop gelegenheid voor een aantal ‘selfies’ met deze voormalige schaatsberoemdheden.

'Selfie' met Annamarie Thomas en Jan Bos (Foto: Wim Meijer Fotografie)
‘Selfie’ met Annamarie Thomas en Jan Bos (Foto: Wim Meijer Fotografie)

In totaal stonden vanmorgen in Haarlem rond de 300 kinderen aan de start. De komende week zullen dat er nog veel meer worden die het voorbeeld van ondermeer de leerlingen van Basisschool de Wilgeroos gaan volgen.

Morgen complete fotoserie
Gedurende de kick-off in Haarlem maakte BeverwijkNieuws.nl een uitgebreide fotoserie waarop veel van de deelnemer te zien zijn. Deze serie zal morgen aan het eind van de dag worden gepubliceerd.

Wim Meijer Fotografie_MG_5081s
Lesje schaatstechniek door Jan Bos (Foto: Wim Meijer Fotografie)

Reacties