Kringloopwinkels ‘IJmond Werkt!’ Beverwijk en Uitgeest overgenomen door Noppes

Foto: Noppes

Liefhebbers van 2e-hands spullen kunnen voortaan terecht bij Noppes Kringloopwinkels. De kringloopwinkels van ‘IJmond Werkt!’ in Beverwijk en Uitgeest komen namelijk beide in handen van Noppes.

Met deze overname komt de teller van Noppes in Noord-Holland op 10 kringloopwarenhuizen te staan.

Hergebruik artikelen populair
Sinds de start van de Kringloopwinkels in Beverwijk en Uitgeest hebben de ontwikkelingen op het gebied van hergebruik een enorme vlucht genomen. De kringloopwinkelformule voorziet ook in de regio IJmond aan een nog steeds groeiende behoefte, wat onder meer blijkt uit de resultaten van de  eerder door Noppes overgenomen kringloopwinkels in Santpoort en Velserbroek. ‘IJmond Werkt!’ draagt dan ook in het volste vertrouwen de zaken over aan deze succesvolle organisatie.

Werkgelegenheid gewaarborgd
Beide partijen zijn blij met de overname en gezien de ervaringen met de overname van onze winkel in Santpoort en ambities van Noppes Groep, ben ik ervan overtuigd dat ook dit een succes wordt”, aldus Mark Bouma, directeur van IJmond Werkt!. “De overname is inclusief medewerkers, dus ook de werkgelegenheid is gewaarborgd.”

Verhuizing
Met de overgang naar Noppes verhuist de huidige vestiging van de Beverwijkse kringloopwinkel van het Marlo-terrein naar de Parallelweg 10 (het pand waar voorheen Stoutenbeek was gevestigd). Het pand op het Marlo-terrein zal worden gesloopt en plaatsmaken voor nieuwbouw. Naar verwachting sluit de vestiging aan het Marlo-terrein half december. Tegelijkertijd zal het nieuwe pand aan de Parallelweg geopend zijn voor bezoekers. In 2016 volgt een officiële opening. Voor exacte sluit- en openingstijden, check de Facebookpagina van Noppes Beverwijk.

Duidelijke missie
Noppes heeft een duidelijke, dubbele missie. De kringloopwinkel beperkt de hoeveelheid grof huisvuil door hergebruik te stimuleren, met balans tussen milieu, mens en maatschappij. In de professioneel opgezette, zonder winstoogmerk werkende kringloopwinkels krijgen minder kansrijken op de arbeidsmarkt de mogelijkheid zich op werkgebied te (her)ontwikkelen. Dit doordachte werkgelegenheidsproject heeft zich inmiddels in diverse gemeentes bewezen. Kortom, Noppes Kringloopwinkels zijn milieubewust, maatschappelijk betrokken én een voordeel voor iedereen.

Voorlopig blijft de kringloopwinkel nog de naam ‘Kringloopwinkel IJmond Werkt!’ voeren. Ook de openingstijden blijven ongewijzigd aan de officiële heropening.

Mark Bouma (r) draagt met een symbolische sleutel zijn zaak over aan Noppes-directeur Willem Staphorsius.
Mark Bouma (r) draagt met een symbolische sleutel zijn zaak over aan Noppes-directeur Willem Staphorsius.

 

Reacties