112

Grote brand in havengebied IJmuiden

Foto: Wim Meijer Fotografie

Brandweerkorpsen uit diverse plaatsen in Noord-Holland hebben vanmorgen assistentie verleend bij een grote brand in het havengebied van IJmuiden.

Het vuur was rond 08.00u ontstaan in een archief aan de bovenkant van de loods aan de Rondweg in IJmuiden, in de buurt van de Haringhaven. Het vuur sloeg ook over naar andere delen van het pand waar onder andere boten waren opgeslagen. Deze zouden op tijd in veiligheid zijn gebracht.

Assistentie
Omdat, door de dichte bebouwing ter plaatse, de kans aanwezig was dat het vuur ook op andere panden zou overslaan werd de assistentie ingeroepen van meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving, waaronder die uit Zaandijk, Heemskerk en Haarlem.

Wim Meijer Fotografie_MG_5162

Coldcutter
Bij het blussen tevens ook gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘coldcutter’, een apparaat waarmee met zeer hoge druk wordt geblust, en waardoor het water door de muren heen kan dringen. Op die manier wordt de temperatuur in de ruimte sterk verlaagd en kunnen brandweerlieden gemakkelijker de ruimte betreden.

Brand meester
Rond 11.45u kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. Het nablussen zal echter nog zeker enkele uren in beslag nemen.

Het is nog te vroeg om de balans op te maken, maar dat de schade aanzienlijk is mag duidelijk zijn. De archiefruimte, alsmede een van de loodsen waarin een tractor en veel andere materialen waren opgeslagen zijn compleet verloren gegaan.

Wim Meijer Fotografie_MG_5158Wim Meijer Fotografie_collage brand1Wim Meijer Fotografie_IMG_6768 Wim Meijer Fotografie_collage brand2Wim Meijer Fotografie_MG_5183Wim Meijer Fotografie_MG_5184Wim Meijer Fotografie_MG_5183Wim Meijer Fotografie_IMG_6764Wim Meijer Fotografie_IMG_6762Wim Meijer Fotografie_MG_5214Huurder van bovenstaande loods ziet hoe al zijn opgeslagen spullen verloren zijn gegaan.
Huurder van bovenstaande loods ziet hoe al zijn opgeslagen spullen verloren zijn gegaan.

Reacties